Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Ostatní

Prokletí muzikálu Pomáda

Redakce
O filmovém muzikálu Pomáda se říká, že snad musí být prokletý. Jak jinak si lze vysvětlit množství tragických osudů, které potkaly herce i ostatní štáb, který muzikál připravoval. Jakými strastmi si musela projít představitelka Sandy, co nejvíce zasáhlo Johna Travoltu a jaké další nešťastné události potkaly ostatní herce?
02. 10. 2021


Kletba visící nad filmovým muzikálem Pomáda

Píše se rok 1978 a začíná se natáčet muzikál The Grease, česky Pomáda. V té době ještě nikdo netuší, že se muzikál stane legendárním a písně, které v něm zazní, nikdy nezestárnou. O Pomádě se však nemluví jen v superlativech, řada lidí si myslí, že je muzikál prokletý. Domnívají se tak na základě životních osudů herců i dalších osob, které se na filmu podílely. Zajímavé je, že se zdá, že „muzikálová kletba“ je opravdu s Pomádou úzce spjatá. Natolik, že při hraní její divadelní verze v roce 2007 se dva herci zraní při podivné nehodě. Jim Bakkum vyvázne "jen" s šokem, Bettina Holwerda si zlomila ruku. Ale zpátky k původní verzi filmu a osudům herců a štábu, díky kterým Pomáda vznikla. Níže naleznete jejich životní příběhy. Sami se pak můžete rozhodnout, zda si myslíte, že je film prokletý, nebo ne.

Nejslavnější hlasatel Alexandr Hemala přešel od hlavních zpráv k sociálním sítím


Olivia Newton-John – Sandy

Olivii Newton-John Pomáda otevřela dveře do světa šoubyznysu. Stala se velkou hvězdou své doby a soundthrack k filmu bořil hitparády. Měla skvěle našlápnuto stát se velkou filmovou hvězdou. Její štěstí však netrvalo dlouho. Její další filmy už zdaleka nebyly tak úspěšné, většinu z nich bychom mohli označit jako "propadáky". Nejhorší bylo, že ji zradilo zdraví, dozvěděla se, že má rakovinu prsu. Ta jí byla diagnostikována v roce 1992, dva týdny poté, co na rakovinu zemřel její otec. Olivia musela podstoupit částečnou mastektomii. Konec byl i více než jedenáct let trvajícímu manželství s Mattem Lattanzim. Posléze měla vážný vztah s Patrickem McDermottem, který však za záhadných okolností zmizel v roce 2005 během rybářské výpravy. Přátelé herečky uvedli, že kvůli tomu Olivia plakala každý den po dobu asi dvou let. V roce 2009 se zjistilo, že Patrick McDermott je celou dobu naživu, utekl do Mexika kvůli tomu, aby se vyhnul placení dluhů. Toto zjištění bylo pro Olivii samozřejmě velká rána.

John Travolta – Danny

Role Dannyho učinila z Johna Travolty jednu z největších světových hvězd. Jako asi jediný z herců dokázal tento potenciál využít naplno, a stát se slavnou hollywoodskou hvězdou, jejíž záře nevyhasla, a dodnes je vyhledávaným hercem. I jeho však potkaly v životě velmi těžké chvíle. Krátce poté, co získal roli Dannyho v Pomádě, mu zemřela jeho první láska Diana Hyland. Ve svých 41 letech prohrála boj s rakovinou prsu. Největší tragédie, která ho potkala, byla bezpochyby nešťastná smrt jeho syna Jetta, kterého našli spolu s manželkou mrtvého ve vaně během dovolené na Bahamách. Předpokládá se, že dostal záchvat, při kterém se silně udeřil do hlavy.

Jeff Conaway – Kenickie

Jeff Conaway se díky roli Kenickieho stal slavným hercem. Pomáda se pro něj zdála jako slibný začátek, ve skutečnosti však předznamenala jeho konec, Jeff Conaway totiž slávu neunesl a propadl závislosti na drogách, se kterou bojoval až do konce života. Jeho manželkou byla pohledná sestra herečky Olivie Newton-John, která ztvárnila Sandy. Manželství se však rozpadlo po pěti letech v době, kdy Jeff Conaway bojoval se závislostí na drogách. V roce 2008 v americké show Celebrity Fit Club odhalil, že je závislý na kokainu, alkoholu a lécích proti bolesti. Přiznal také, že jeho partnerka Vikki Lizzi užívá opiáty. Jeff Conaway zemřel ve svých 59 letech po podivném pádu ve svém domě. Spekulovalo se o předávkování léky, ale nakonec se zjistilo, že příčinou jeho úmrtí byl zápal plic a sepse.

Hana Heřmánková: Nejmladší televizní hlasatelkou se stala již před maturitou

Další nešťastné osudy

Tímto ale zdaleka nekončí tragický výčet, i další účinkující v muzikálu to v životě neměli lehké. Dennis Stewart, který si zahrál postavu jménem Craterface se nakazil virem HIV a v dubnu roku 1994 zemřel kvůli zdravotním obtížím způsobeným nemocí AIDS. I producent filmu Allan Carr odešel předčasně, ve věku 62 let zemřel na rakovinu jater. Další z tvůrců filmu, Warren Casey, rovněž zemřel na AIDS ve věku 53 let. Bronte Woodard, který napsal scénář k filmu, byl prvním, koho kletba Pomády dostihla. Zemřel během natáčení muzikálu Can't Stop the Music, příčinou úmrtí bylo selhání jater způsobené hepatitidou.


Zdroj úvodní fotografie: Profimedia
Zdroje informací:
Mirror, CNN

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM