Singapur povolil kuřecí nugety z laboratoře

Když je dnes řeč o trendu alternativního masa, nebavíme se jen o rostlinných náhražkách. V budoucnosti by naše steaky mohly růst v laboratořích z opravdových zvířecích buněk.

Tomu jsme zase o kus blíž díky americkému gastrostartupu Eat Just, který se v minulosti zabýval především vývojem alternativních vajec bez použití zvířecího proteinu.

U slepic zůstal, ale nově v San Francisku šlechtí autentické kuřecí maso a míří s ním do Singapuru, kde úřady jeho běžný prodej nově schválily. V šestimilionovém asijském městském státě tedy bude poprvé k prodeji maso, kvůli kterému nebylo zabito žádné zvíře. Konkrétně půjde o kuřecí nugety, pro které bylo maso vypěstováno v takzvaném bioreaktoru.

Do budoucna by se měl spustit také prodej "přírodních" kuřecích plátků nazývaných Good Meat, a to i ve Spojených státech.

V aktuálním vydání pořadu Trendy Expres si dále můžete poslechnout příběh úspěšného rappera a byznysmena Travise Scotta, plány na nové podmořské muzeum v Amsterdamu nebo statistiku spotřeby potravin v Česku

Foto: Eat Just

Podcast